flash

 

Lehden BN 4/09 (238) sisältöä

Pääkirjoitus - Elokuussa 2009

Nyt kun kuumin festivaalikausi alkaa olla voiton puolella, voinee yleiskommenttina todeta, että maamme järkkäritahot ovat jälleen tehneet hyvää työtä tarjotessaan rajalliselle harrastajakunnallemme monipuolisen ja laadukkaan tapahtumakesän. Synkistä talousnäkymistä huolimatta yleisöä tuntui riittävän vähintäänkin entiseen malliin – olisiko sitten niin, että laman aikana juuri elävä musiikki ja muut kulttuuririennot ovat, aineellisista kulutushyödykkeistä poiketen, niitä jaksamisen kannalta elintärkeitä voimavaroja, joista ei olla missään nimessä valmiita tinkimään.
   Blues- ja roots-harrastajien katseet siintävät jo tulevassa ohjelmatarjonnassa: Lahden, Kokkolan ja Jyväskylän perinteisten syysbluesien ohella taivaltaan jatkaa "vaihtoehtobluesin" lippulaiva, nyt 1. kertaa Joensuussa järjestettävä Floating Cockroach -festivaali, jonka kipparoinnista on tänä vuonna päävastuussa Mr Mo' Hell -artistinimellään tunnettu Mika Vauhkonen. Myös monet alan klubit aktivoituvat syksyn kuluessa. Lupaavasta esiintyjävalikoimastaan ovat jo antaneet ennakkovaroituksia mm. Kantis Goes Roots- ja Mojo -klubit Helsingissä, Down Home Kivi -klubi ja BluesLovers ry Tampereella sekä ympärivuotisesti juurimusiikkitoimintaa pyörittävä Graceland-ravintola Turussa. Rock'n'roll-maailmassa huomionarvoisia uutisaiheita ovat Valkeakosken R'n'R Ball –bileet 5.9. (Amerikantähtenään Hayden Thompson), Hyvinkäällä 3.10. järjestettävä R'n'R Night 11 (Gene Summers ym.) sekä Helsingin Virgin Oil Co:ssa 31.10. pidettävät Goofin' Recordsin 25-vuotisjuhlakemut (Dave & Deke Combo, Little Rachel ym.).
   Kotimaisilla festareilla ramppaamisen ohella BN on harrastanut jälleen ulkomaille suuntautunutta bluesturismia. Konserttiraportteja ja matkailuaiheista tarinaa on luettavissa mm. Yhdysvalloista, Ruotsista sekä Norjasta.
   Isoista blueshipoistaan kuulu Norjan Notodden toimi isäntäkaupunkina heinä-elokuun vaihteessa osanottajia 17 maasta houkutelleelle 2. European Blues Conferencelle. Blueskentän nykytilaa ja profiilinkohotusta sekä maidenvälistä tiimityötä ideoineen ja jalostaneen 3-päiväisen seminaarin lopputulemana osallistujat päättivät yhteisen European Blues Unionin perustamisesta sekä sopivat useista erillistyöryhmistä, jotka ryhtyvät valmistelemaan mm. uuden bluesliiton organisaatiorakennetta, talous- ja markkinointistrategiaa sekä omia www.bluesyou. com -verkkosivuja. Promootiotoimintaan keskittyvän EBU:n piiriin toivotaan jatkossa Suomesta mukaan BN/FBS:n lisäksi myös muita alan ammattimaisia ja aatteellisia tahoja, etenkin festivaalijärjestäjien edustajia.

Pete Hoppula


MEMPHISIN STUDIOILLA - Musiikkimatkailua syvässä etelässä, osa 1

Stax Records oli enemmän kuin vain souliin keskittynyt menestyksekäs levy-yhtiö. Sen vastustamaton soundi sekä vapaa ja innovatiivinen ilmapiiri loivat siitä jotain paljon suurempaa. Stax oli asennetta, luovaa hulluutta, hengailua, onnekkaita yhteensattumia, vahvaa olotilaa ja musiikin yhdistämää voimaa. Pienestä valkoisen pankkiirin alulle panemasta levyyhtiöstä kasvoi 1960-luvulla sattumien kautta yksi Memphisin kaikkien aikojen menestystarinoista. Monia Staxin tähtiartisteja voi nykyään kutsua soul- ja blues-musiikin ikoneiksi. Kaikille näille edellä mainituille tekee kunniaa alkuperäiselle paikalleen rakennettu vanhan studiorakennuksen kopio, Stax Museo sekä sen vieressä sijaitseva Akatemian talo. Myös Memphisin kuuluisin studio, Sun Records, omaa samanlaisia kehitysvaiheita kuin Stax. Sitä ei sentään tuhottu Sam Phillipsin äänitystoiminnan siirtyessä vuonna 1960 Memphisin pohjoispuolelle, mutta tilat olivat aivan eri käytössä vuosikymmeniä. Ne säilyivät kuitenkin ällistyttävästi muuttumattomina! Vasta 1980-luvulla levytystoiminnan elpyessä studiosta alettiin puuhata myös museota. Nykyään Sunin tiloissa järjestetään päivällä kiertokäyntejä ja iltaisin se muuttuu yhä edelleenkin levytysstudioksi. Vierailin helteisessä Memphisissä kesäkuussa katsastamassa tunnelmia ja kulmakuntaa molemmissa paikoissa.

teksti ja kuvat: J-P Berg


Rumpali JUPE LITMANEN - Suomi-bluesin henkilökuvia, osa 4

Ei varmaan hevin löydy suomalaista juurimusiikin diggaria, joka ei olisi kuullut rumpali Juha "Jupe" Litmasen soitantaa joko livenä tai levyltä. Jupe on pitkän muusikkouransa aikana ollut todella monessa mukana; soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi Boogie Machinessa, Honey B & T-Bones'ssa ja Hypnomenissa, esiintyen sekä otimaassa että ulkomailla ja tullut tutuksi alan harrastajia laajemminkin, kuten vaikka sirkusproduktion yleisölle. Yhtenä kapuloiden, virveleiden ja peltien näkyvimpänä suomalaisosaajana häntä on kuultu ja nähty viime kuukausina muun muassa jo yhdeksi Suomi-legendaksi muotoutuneen Freud Marx Engels & Jung'n riveissä – unohtamatta tietenkään Nieminen & Litmanen -duoa. Noin 30 vuotta yhtäsoittoa musisoineelle Jupelle on ominaista uteliaisuus juurimusiikin eri lohkojen suhteen – pyrkimättä kapeakatseiseen oman soitannan hiekkalaatikon laitojen rakentamiseen.

teksti & haastattelu: Maiju Lasola


JARI TOLVANEN - Kitarapuhetta

Jari Tolvanen on kuopiolainen pitkän linjan bluesvaikuttaja. Hän on Kuopio Jazz & Blues -yhdistyksen puheenjohtaja ja sen perustajajäseniä. Leipätyönään Tolvanen toimii musiikkiluokan opettajana. Siinä tehtäväkuvaan kuuluu mm. nuoriso big bandin ja puhallinorkestereiden johtaminen. "Olen pitänyt huolen, että kaikki oppilaani tuntevat myös sanan BLUES". Jarin pääinstrumentti on kitara, jonka lisäksi saksofoni ja piano kuluvat päivittäin käytössä jo työn takia. Nyt hän on julkaissut ensimmäisen CD-levyn omalla nimellään.

teksti & haastattelu: Eija Jauhiainen


ANA POPOVIC - Girls & Guitars, osa 3

Monet alan harrastajat ovat vakaasti sitä mieltä, ettei juurimusiikkia osata tehdä Amerikan ja saarivaltakunnan lisäksi kuin Pohjoismaissa. Kuitenkin monia varsin varteenotettavia artisteja löytyy muualtakin, kuten mm. Robi Zonca ja Mike Sponza molemmat Italiasta, Rob Tognoni Australiasta, Julian Sas Hollannista sekä entisessä Jugoslaviassa syntynyt Ana Popovic. Girls and guitars -sarjan kolmannessa osassa esittelläänkin kesäkuussa Suomessa vierailleen B.B. Kingin lämppärinä toimineen ja juuri uuden albumin "Blind For Love" julkaisseen Ana Popovicin.

teksti: Riku Metelinen


RAY BLUE - Saksofonisti ja musiikin sanansaattaja

Amerikasta Eurooppaan siirtyneellä Ray Bluella on laaja kokemus erilaisen afroamerikkalaisen musiikin tulkkina. Ray on soittanut mm. bluesia Paul Oscherin ja Bob Gaddyn kanssa, jazzia Sun Ra’n ja Cotton Clubin orkestereissa sekä lukemattomien muusikoiden kanssa eri kokoonpanoissa mm. Ray Charles Show’ssa ja Spirit Of Life Ensemblessa. Hän on matkustanut ja opettanut myös Euroopan ulkopuolella mm. Kiinassa ja Afrikassa. Kannattaa tutustua Rayn omiin nettisivuihin osoitteessa rayblue.com.

teksti & haastattelu (Helsingissä tammikuussa 2009): Kari Kempas, kuvat: Pirjo Salminen


SEASICK STEVE

Musiikkibisneksessä on totuttu näkemään surullisia ihmiskohtaloita, joissa artisti nousee liian nuorena pinnalle ja saa liian paljon liian aikaisin. Yleensä tällaisesta on ennemmin tai myöhemmin seurauksena kellertävän nesteen pakkaantuminen pääkoppaan ja sitä kautta syöksylasku pohjamutiin. Myös erilaiset päihteet saattavat ilmaantua kuvioihin.
Seasick Steven kohdalla asiat ovat onneksi menneet juuri toisinpäin. Vaikka Mojo-lehti palkitsikin hänet pari vuotta sitten vuoden tulokkaana, niin siitä huolimatta miehessä ei näy isommalti ylpistymisen merkkejä. Edelleen hän viihtyy farkkuhaalareissa ja kauhtuneessa John Deere -lippiksessään ja reuhuaa kolmekielisine kitaroineen ympäri maailmaa. Ei myöskään liene kovin tavallista että tällaisen tunnustuksen saa lähestulkoon seitsemänkymppinen bluesmuusikko.
Steven elämä ei ole muutenkaan kulkenut mitenkään tavanomaisia raiteita, vaikka raiteita onkin kulkenut. Hän nimittäin lähti kolmetoistavuotiaana kotoaan ja kiersi pitkälti toistakymmentä vuotta ristiin rastiin Amerikkaa tavarajunien kyydissä lusmuillen ja hanttihommia tehden. Tämän jälkeen hän on ehtinyt toimia lähes neljäkymmentä vuotta musiikkibisneksessäkin. Aloittakaamme kuitenkin tarina aivan alusta ja kuten bluespiireissä melko usein on tapana, niin tässäkin tapauksessa hyvä stoori voittaa tylsän totuuden koska tahansa...

teksti: Marko Aho


BIG DADDY WILSON BLOUNT - Syksyn bluesvieraita Suomessa

Tämä kulunut alkuvuosi 2009 on ollut surullista aikaa bluesille. Vanhan kaartin bluesmiehiä ja -naisia on kuollut lyhyen ajan sisällä läjäpäin. Noiden kuolinilmoitusten lomassa on kuitenkin ollut virkistävää huomata, että vanhojen mestareiden tilalle on nousemassa ainakin joitakin ihan kelvollisia uusia artisteja.
Wilson Blount on Pohjois-Carolinasta, USA:sta kotoisin oleva mustaihoinen laulajamuusikko. Blount syntyi Edentonin pikkukaupungissa, Pohjois-Carolinassa melkein 50 vuotta sitten. Lapsuutensa hän vietti pienellä maatilalla Edentonin lähellä. USA:n itärannikolla sijaitsevat Virginia, Pohjois-Carolina ja Etelä-Carolina ovat vehreitä maanviljelysalueita. Niillä seuduilla kantri-musiikki on erittäin suosittua. Niinpä Blountin lapsuusajan musiikkimaailma koostui lähinnä kantrista ja aikuisrockista, joita paikalliset radioasemat soittivat aamusta iltaan. Myös gospel tuli Blountille tutuksi paikallisen seurakunnan myötä. Muiden alueen mustaihoisten lasten tavoin Wilsonkin lauloi pienestä pitäen gospelia omassa kotikirkossaan.
Ensiaskeleensa musiikin saralla Big Daddy Wilson otti serkkunsa Jimmy Blountin opastuksessa. Jimmy Blount soitti bassoa ja rumpuja paikallisissa yhtyeissä. Hän opetti serkulleen basson ja rumpujen soiton alkeet ja sai Wilsonin innostumaan musiikista ja soitosta. Teini-iässä 1970-luvulla Blountia kiehtoi soul ja funk. Bluesiin Blount tutustui vasta noin 30-vuotiaana armeijan palveluksessa ollessaan. Bluesin syke ja tunnelma saivat hänet silloin vahvasti pauloihinsa.

teksti: Pauli Koivula


DICK & DEEDEE

Taannoin 70-luvulla kirjoitin soulin poikatyttöpareista alkeellisen esittelyn, otsikko oli Kaksin aina kaunihimpi tai jotakin sinne päin. Tarkoitukseni oli tehdä jutulle jatkoakin lähinnä muutaman teinisöpöläisparin (Paul & Paula, Gene & Debbie, Jack & Jill, Dick & DeeDee...) esittelyinä, mutta aikomukseksi jäi. Viime aikoina ovat ainakin Gene & Debbie ja Paul & Paula olleet esillä tuoreiden kokoelmien merkeissä ja lopulta sellainen julkaistiin myös Dick & DeeDeeltä, mikä on tietenkin tämän esittelyn varsinainen innoittaja. Toinen syy on se, että Dick & DeeDee oli laskujeni mukaan ensimmäinen aito huipulle noussut 60-luvun alun teinipari ja myös tyyliltään omaperäisin. Sen huippukausi oli lyhyt ja se jäi – niin kuin kaikki muutkin teiniunelmat – britti-invaasion jalkoihin, mutta jaksoi sinnitellä ja levyttää vuosikymmenen lopuille asti.

teksti: Pekka Talvenmäki


BILLBOARD-lehden vanhat vuosikerrat

Verkon kautta pääsee tätä nykyä käsiksi jo niin moniin erilaisiin aineistoihin, ettei juuri mikään uutuus enää oikein jaksa innostaa. Tässä on kuitenkin vaihteeksi poikkeus: Lähes kaikki legendaarisen Billboard-lehden vanhat numerot vuosikerrasta 1942 alkaen ovat olleet keväästä lähtien saatavilla Google Books -palvelun kautta. Google on digitoinut painetut lehdet, joiden sisällöstä voi tehdä hakuja ja joita voi myös selailla vapaasti.

teksti: Jyrki Ilva


CHICAGO BLUES FESTIVAL, osa 1

Chicagon 26. bluesfestivaali oli lyhennetty normaalista neljästä päivästä kolmipäiväiseksi viikonlopun 12.-14.6. 2009 kattavaksi tapahtumaksi. Lama siis tuntuu myös kaupungin kukkarossa, vaikka jotkut paikalliset tosin kritisoivat tätä säästökohdetta ja kertoivat kaupungin tienanneen niin paljon (1,2 miljardia $) parkkimittareiden yksityistämisestä 75 vuoden vuokrasopimuksella, että festivaalillekin olisi pitänyt riittää osansa... Kritiikkiä saivat tietysti myös kohonneet parkkimaksut. Chicagon kaupunki järjestää muitakin ilmaisfestivaaleja pitkin kesää: gospelilla, jazzilla, countrylla sekä klassisella musiikilla on omat festivaalinsa. Pienimuotoisempia ilmaisia kaupunginosafestivaaleja musiikin ja taiteen merkeissä järjestetään myös eri kaupunginosissa. Maailman suurin ilmainen bluesfestivaali oli tasokas myös tänä vuonna. Viime vuoden 25-vuotisjuhlan jäljiltä monesta saattoi tämä festivaali tuntua anniltaan laihemmalta, eikä isoja tähtiä niin paljon tällä kertaa nähtykään. Kolmeen päivään tiivistetty ohjelma oli saatu hyvin kasaan ja eri tyylilajit ja erilaiset artistit olivat hyvin esillä. Samalla oli vältetty tyhjäkäynti eri lavojen välillä ja samojen artistien useampipäiväiset kiinnitykset.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan (sis. myös lehdessä osittain julkaisemattoman valokuvakollaasin) täältä!

teksti: Kari Kempas, kuvat: Pirjo Salminen


BN KESÄFESTAREILLA

Tämän BN-numeron ilmestyessä merkittävä osa vuoden 2009 bluestapahtumista on jo taakse jäänyttä roots-elämää. Syksyn ja alkutalven festivaaleista omaa vuoroaan odottelevat enää oikeastaan vain Floating Cockroach Goes to North Karelia (Joensuu 11.9.), Roots ‘n River Blues (Rovaniemi 18.-19.9.), Lahti Blues & Roots (23.-26.9.), Blues Live! (Jyväskylä 30.9.-4.10.) sekä Scandinavian Blues Party (Kokkola 24.10.), joiden antiin palataan aikanaan. Mutta minkälaisella bluestarjonnalla suvessa sitten oikein tällä kertaa livenä herkuteltiin – siitä vuolas yhteenveto seuraavalla kymmenellä sivulla... (Käsittelyssä Pihlajamäki Goes Blues, Helsinki, 6.6. / Puistoblues, Järvenpää 24.-28.6. / Imatra Big Band Festival, 26.6.-3.7. / Savonsolmu Beach & Blues Party, Pieksämäki 3.-4.7. / Rauma Blues, 10.-11.7. / Stockholm Jazz Festival, Tukholma 15.-19.7. / Keitelejazz, Äänekoski, 22.-25.7. / Sulattofestivaali, Karkkila 30.7.-2.8. / Tyykiblues, Forssa 30.7.-1.8. / Notodden Blues Festival, Norja, 30.7.-2.8. / Down Home Island, Tampere 8.8.)

teksti: P. Hoppula, Harri Haka, TT Tarkiainen, Jari Kolari, Mako Aho, Tapani Luotola, Antti Vainio, kuvat: Pertti Nurmi, Marko Aho, Uupi Tirronen, Jarmo Hoppula


TYTTÖJÄ TYRKYLLÄ, osa 23

Levyarvioita.

teksti: Juhani Ritvanen


ROOTS'N RIVER BLUES kajahtaa jälleen Rovaniemellä!

Tapahtumaesittely.

teksti: Jarmo Puhakka, toim. P. Hoppula


BLUES NEWS FROM BAY AREA

Maria Bainer's column in English.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN nostaa peukaloa Varsinais-Suomessa

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

luettelo Suomessa saatavilla olevista kesän 2009 cd- sekä dvd-julkaisuista.


CD-TUTKAILUT:
Margit Bakken : On The Other Side (Grammofon)
Lisa Biales : Come To Me (Big Song Music)
Lisa Biales : Hey There (Big Song Music)
Buckwheat Zydeco : Lay Your Burden Down (Alligator)
Eddie C. Campbell : Tear This World Up (Delmark)
Roger Cotton : A Long Way Back (Note Music)
Rick Derringer : Knighted By The Blues (Provogue)
Don Johnson Big Band : Records Are Forever (Beat Back/Universal)
Lue levyarvio!
Ronnie Earl & the Broadcasters : Living In The Light (Stony Plain)
Rita Engedalen : The Tree Still Standing (Grammofon)
Eric's Bluesband : From Town To Town (omak.)
Ernie & the Automatics : Low Expectations (Open E)
The Farmers : Fulmination (Furrow Of Love/Burnside)
Flat Broke Trio : Still Searchin' (Jungle CD / 10" LP)
Lue levyarvio!
Rick Fowler : Back On My Good Foot (Jammates)
Gypsy Eyes : III (GE)
Lue levyarvio!
Ron Hacker : White Trash Bluesman - My Songs (omak.)
Jaakko Heinonen Band : Can't Complain (Hila)
Lue levyarvio!
JABB (Jimmy Anderson Blues Band) : Long Train A Comin' (omak.)
Dennis Jones : Pleasure Pain (Blue Rock)
Jump for Joy : Tasty! (Abstract Media Groove)
Candye Kane : Superhero (Delta Groove)
The Ann Kerstetter Band : Classics (omak.)
Marquise Knox : Man Child (APO)
Rudi Kovacs : Ritu (omak., CD-single / DVD-video)
Alison Krauss : Essential (Rounder)
Imelda May : Love Tattoo (Universal/Blue Thumb)
Stan Mosley : I'm Comin' Back (CDS)
Oak Ridge Boys : Boys Are Comin' Back (promo)
Oak Ridge Boys : Colors (Spring Hill)
Ana Popovic : Blind For Love (Eclecto Groove)
Luke Powers : Texasee (Phoebe Claire)
Marc Reece : Let It Burn (Prorio Music/Inakustik)
Raquel Reguera : Para Que Vivir (Elway)
The Rhythm Chiefs : Ships Of Wonder (CLB)
Jason Ricci & New Blood : Done With The Devil (Eclecto Groove)
Jeff Richman : Aqua (Mascot)
John Scofield : Piety Street (Emarcy)
Sue Sergel : Move Into The Light (Buzz)
Sleepwellers : Mother Or A Dodo? (Edutron)
Lue levyarvio!
Gordon Smith : The Essential (Note Music)
The Soul of John Black : Black John (Eclecto Groove)
Rob Tognoni : 2010db (Blues Boulevard/Music Avenue)
Jari Tolvanen Blues Bears : Here I Am (Bear)
Lue levyarvio!
Walter Trout : Unspoiled By Progress - 20 Years Of Hardcore Blues (Provogue)
eri esittäjiä : Chicago Blues A Living History (Raisin Music 2-CD)
eri esittäjiä : It Ain't Over! - 55 Years Of Blues (Delmark)
eri esittäjiä : More Music From The Motion Picture 'M For Mississippi' (Broke & Hungry)
The Wildcat : The Wildcat (UTM Inc.)
Big Daddy Wilson & Doc Fozz : My Day Will Come (Crossroads, -04)
Big Daddy Wilson : Love Is The Key (Ruf)


Uusintajulkaisut:

Ian Anderson's Country Blues Band : Ian Anderson's Country Blues Band (Fledgling)
Maxine Brown : The Best Of The Wand Years (Kent)
Maxine Brown : The Early Years (Black Tulip)
Randy Brown : Welcome To My Room/Midnight Desire (Shout!)
Dorothy Collins : Baby Can Rock (Coral)
Creedence Clearwater Revival : The Concert 40th Anniversary Edition (Fantasy)
Creedence Clearwater Revival : Covers The Classics (Fantasy)
Sugar Pie DeSanto : Go Go Power (Kent)
Don Gibson : Rocks (Bear Family)
Buddy Holly : Memorial Collection (Decca/Geffen 3-CD)
Lightnin' Hopkins : The Blues Biography (TBB)
Annie Laurie : It Hurts To Be In Love (Official)
George & Gwen McCrae : Together (Shout!)
Ruth McFadden : Darling Listen To The Words Of This Song (Black Tulip)
Bette McLaurin : The Masquerade Is Over (Official)
Martha Reeves & the Vandellas : Spellbound: Motown Lost And Found (Hip-O Select 2-CD)
Charlie Rich : Rocks (Bear Family)
Jodie Sands : The Very Best Of... (Marginal)
Dodie Stevens : Ultimate Collection (Marginal)
Mickey Stevenson : Here I Am (Fantastic Voyage)
eri esittäjiä : Forgotten Teen Idols, Vol. 2 - The Girls (Teen)
eri esittäjiä : Gangster Soul Girlz Harmony, Vol. 1-2 (SOSR)
eri esittäjiä : Girls - Groups & Music Maidens (GGMM)
eri esittäjiä : Lost & Found, Vol. 1 (Blues Legacy)
eri esittäjiä : The Lovely Ladies Of Doowop, Vol. 1-2 (Pavillion)
eri esittäjiä : War Ina Babylon: An Island Reggae Anthology (59-09) (Island 3-CD)
eri esittäjiä : Where Are The Girls, Vol. 7 (Ace)


DVD:t:

The Robert Cray Band : In Europe (Jazz Door)
Rory Gallagher : Shadowplay (Eagle Vision 3-DVD)
Buddy Guy : At Glastonbury (BBC Films)
Muddy Waters : Live In Montreal (Universal)


Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 

NUMERO BN 4/09 (238):

Memphisin studioilla (J-P Berg)..................4 Chicago Blues Festival (Kari Kempas).........7 Billboardin vanhat vuosikerrat (J. Ilva)....10 Jari Tolvanen (Eija Jauhiainen).................13 Ana Popovic (Riku Metelinen)....................14 Jupe Litmanen (Maiju Lasola)....................16 Dick & DeeDee (Pekka Talvenmäki)...........20 Ray Blue (Kari Kempas)...............................24 Seasick Steve (Marko Aho).......................26 BN Kesäfestareilla:..................................28 Pihlajamäki Goes Blues (P. Hoppula)......28 Puistoblues (P. Hoppula)..........................28 Imatra BB Festival (Hoppula-Haka-Aho)..29 Savonsolmu B&B Party (TT Tarkiainen)..30 Rauma Blues (P. Hoppula)........................31 Keitelejazz (T. Luotola - A. Vainio).............32 Stockholm Jazz Festival (P. Hoppula)......33 Notodden Blues Festival (P. Hoppula).....34 Sulattofestival + Tyykiblues (J. Kolari).....36 Down Home Island (Marko Aho)..............37 Big Daddy Wilson (Pauli Koivula).............38 Muddy Lee Makkonen (Pirinen - Kallio).......39 Tyttöjä tyrkyllä, osa 23 (Juhani Ritvanen)...40 CD & DVD -tutkailut....................................47 Blues News from Bay Area (M. Bainer).....65 Blues News from England (N. Darwen).......66   

European Blues Conferencen '09
osallistujat yhteispotretissa

 

Stax/Satellite Records -museo
Memphisissä (photo: J-P Berg)

 

Jupe Litmanen

 

Jari Tolvanen

 

Ana Popovic Helsingin Jäähallissa
'09 (photo: Pertti Nurmi)

 

Ray Blue
(photo: Pirjo Salminen)

 

Seasick Steve

 

Big Daddy Wilson

 

Dick & DeeDee

 

Billboard-lehti

 

Pinetop Perkins Chicago
Blues Festivaaleilla '09
(photo: Pirjo Salminen)

 

Bobby Jones & Kid Ramos
Notodden Blues Festivaaleilla '09
(photo: Pertti Nurmi)

 

Sugar Ray Norcia
Down Home Islandissa '09
(photo: Marko Aho)

 

Tomi Leino & Kari Karpo
Tyykibluesissa '09
(photo: Uupi Tirronen)

 

"Tyttöjä tyrkyllä" -arviokatsauksessa
esiintyvä Sugar Pie DeSanto

 


Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:

Honey Aaltonen
Marko Aho
Aarno Alén
Maria Bainer
J-P Berg
Norman Darwen
Harri Haka
Jarmo Hoppula
Charlie Hussey
Jyrki Ilva
J.M. Izgueirdo
Eija Jauhiainen
Pauli Kallio
Kari Kempas
Pauli Koivula
Jari Kolari
Pokke Korhonen
Juhani Laikkoja
Maiju Lasola
Kai Leivo
Tapani Luotola
Riku Metelinen
Matti Nuutinen
Hannu Nyberg
Mikke Nöjd
Aimo Ollikainen
Ville Pirinen
Markku Pyykkönen
Pirjo Salminen
Jari Salo
Marko Suutarla
Pekka Talvenmäki
TT Tarkiainen
Uupi Tirronen
Antti Vainio
Vesa Walamies

Päätoimittaja:
Pete Hoppula

Taitto:
Juhani Ritvanen & Pertti Nurmi

Paino:
Art-Print Oy, Helsinki

 

BN 4/09 NYT SAATAVILLA!

HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

Kansi: Janiva Magness
(Rauma Blues, 2009) (kuva: Pertti Nurmi)


Huom: Lehteen 5/09 tarkoitetut tekstit ja ilmoitukset oltava toimituksessa 2. lokakuuta mennessä!


BN myös digitaalisena!
Palvelun tarjoaa lehtiluukku.fi