|
LAROME POWERS
Stepping Out
(Malaco WCD 2850) -14
BILLY SOUL BONDS
Cat Daddy
(Malaco WCD 2851) -15
Larome Powers a.k.a. Gerald Robinson syntyi Mississippissä 1952 ja jo 70-luvulla hän teki yhteistyötä monien soul-nimien (mm. Joe Tex) kanssa. Larome on kunnostautunut erityisesti biisintekijänä ja tällä hänen kolmannella albumillaan mies on joka raidalla ainakin osatekijä.
Levyn musiikki on sinällään helppoa kuultavaa, modernia puhallinvahvisteista soulia, jossa seassa vähän funk-fiilistä ja trendibiittiä. Groove on kulkevaa ja taatusti tämän soidessa aamuradiossa ei kukaan kiskaise eloveenoja väärän kurkkuun.
Ongelmaksi levyllä muodostuu materiaalin samankaltaisuus, kiekon päätyttyä siitä ei ole jäänyt oikein mitään mielikuvaa. Kaikki tapahtuu leppoisassa medium-tempossa ja kunnon rykäisyt samoin kuin balladit puuttuvat setistä. Lähimmäksi balladia taipuu I Could Never Give You Up. No, mediumi-satsista voi mainita esimerkkeinä vaikkapa raidat Knockin', If You Cheat On Your Woman tai Saturday Night. Maistuvimmillaan meno on vanhanaikaisemmalta kuulostavilla Let's Get It On Tonightilla sekä I Need Your Sugarilla. Vielä kannattaa mainita muita jämäkempi – jo nimellään sykähdyttävä Blues Shack.
Ns. eteläisen soulin piirissä jo 70-luvulla vaikuttaneen Billy Soul Bondsin historiasta löytyy albumeja jo varsin kunnioitettava nippu. Biisimaakari on Bondskin, hänen ohellaan on sävelkynäänsä käytellyt George Jackson.
Trendisoundit ja mediumbiitti on kunniassa myös tällä levyllä. Joskin tallikaverinsa Powersin Bonds pesee kirkkaasti mitä tulee moni-ilmeikkyyteen ja materiaalin vaihtuvuuteen. Levyn vahvuus löytyy sen rennosta laid back -fiiliksestä ja rennon letkeästä tulkinnasta, miestä voisi pitää tavallaan 70-lukulaisen Bobby Blandin hengenheimolaisena.
Mediumkompittelusta irtoaa mm. Much Right Man, Every Time My Neighbour Walks His Dog ja I Owe You One. Perinteisesti soundaava Cat Daddy esiintyy kyllä selkeästi edukseen, samoin muuta materiaalia sirkeämmin pompsuttava Get Her With My Twitter, jolla soi muuten yllättäen kitarasoolo. Menoa irtoaa myöskin Whose Foolin' Who -esityksestä. Balladeista Here Puppy Wuppy soi nätisti surumielisenä, slovaripuolella potin korjaa kuitenkin komea ihmissuhdedraama Cheaters.
Malaco-levyjen Pohjoismaiden jakelusta huolehtii ruotsalainen Smokestack Blues (www.smokestackblues.com).
Mikke Nöjd
(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)
Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!
|